Kinderen moeten verstandig zonnen

Kleine kinderen die nu en dan verbrand raken door de zon, hebben meer kans op huidkanker. Met deze beangstigende boodschap lanceert de provincie, samen met de Stichting tegen kanker, de campagne 'Verstandig Zonnen'.
Redactie KW

Kleine kinderen die nu en dan verbrand raken door de zon, hebben meer kans op huidkanker. Met deze duidelijke boodschap lanceert de provincie, samen met de Stichting tegen kanker, de campagne ‘Verstandig Zonnen’. De bedoeling is ouders, opvoeders en leerkrachten nog meer bewust te maken hoe belangrijk het is om kinderen goed te beschermen tegen de zon.

West-Vlaanderen is dé provincie van zon en strand en binnenkort zijn er weer schooluitstappen en zeeklassen. Overal wil de provincie affiches en stickers hangen met het pleidooi dat vooral kinderen kwetsbaar zijn voor zonnebrand.

Kinderen moeten niet alleen ingesmeerd worden voor een dagje spelen op het strand. Ook op de speelplaats of op schoolreis is het belangrijk ze te beschermen. Er zijn heel wat tips om het goed te doen.

Zonneproducten zijn ook niet goedkoop. De provincie deelt een aantal staaltjes uit, maar droomt ervan om een deel van het campagnebudget te spenderen aan nog meer gratis zonnesprays.

Het is de vierde keer dat West-Vlaanderen uitpakt met de campagne verstandig zonnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier