Kinderen maken kennis met baanwielrennen tijdens Vlaamse Fietsweek

Redactie KW

Het is ‘Vlaamse Fietsweek’ en in Brugge kunnen de kinderen van de lagere scholen kennismaken met het baanwielrennen. 190 leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar testten hun fiets uit op de wielerbaan en mochten ook op de fietsrollen hun wielertalent tonen.

De stedelijke Sportdienst van Brugge wil jongeren aan het sporten zetten en zijn infrastructuur onder de aandacht brengen. Daarom nodigt de dienst kinderen uit om onder begeleiding de wielerbaan te ontdekken.

Het is de bedoeling dat de kinderen een leuke voormiddag beleven, maar er hangt ook een boodschap aan vast. “Je kan het verkeer vandaag niet vergelijken met pakweg een 10tal jaar geleden. Fietsen is gevaarlijk. Fietsen moet je alert doen en door hier te oefenen en bepaalde technieken te leren willen we kinderen wapenen om zich beter te begeven in het verkeer”, zegt Annick Lambrecht, schepen van sport in Brugge.

Veiligheid betekent niet alleen alertheid en behendigheid, ook het dragen van een fietshelm maakt er deel van uit. Naast de wielerbaan kunnen de kinderen zich met elkaar meten op de fietsrollen. Ze rijden korte wedstrijdjes van 200 meter.

Tot slot is er ook een behendigheidsparcours aangelegd om de stuurvaardigheid van de leerlingen te testen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier