Kinderen knutselen met knopen in Heerlijkheid van Heule

© FOTO LOO
Redactie KW

Meer dan 30 kinderen en jongeren tussen de 10 en 18 jaar kwamen woensdagmiddag samen op boerderij Heerlijkheid van Heule. Op stapel: een knutselnamiddag.

Vzw Oranjehuis organiseert elke woensdagnamiddag op boerderij Heerlijkheid van Heule een nuttige vrijetijdsbesteding voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Op de Heerlijkheid komen zowel kinderen en jongeren die in de residentie van het Oranjehuis wonen, of kinderen en jongeren die nog thuis wonen maar beroep doen op ondersteuning via vzw Oranjehuis. Daarnaast nodigt men ook kinderen uit de buurt uit om mee te ‘werken’ op de boerderij. “We doen enorm veel inspanningen om kinderen uit de buurt ook naar de boerderij te halen”, vertelt Kathleen Vandamme, die samen met haar man Stan Van Mierlo de boerderij runt. “Dat is vooral goed voor onze meer kwetsbare kinderen en jongeren.

Zij doen gewoon mee zonder dat over hun problemen specifiek gesproken wordt. De stempel van de Bijzondere Jeugdzorg verdwijnt hierdoor en zo worden de kinderen echt een deel van de omgeving.”

Knopen

Deze week geen typisch boerderijactiviteit, wel een knutselworkshop. Deze activiteit werd georganiseerd door winkelketen Veritas, dat naar aanleiding van haar 120ste verjaardag knopen inzamelde voor het goede doel. “Er werd één workshop per provincie weggeschonken en voor West-Vlaanderen waren wij de gelukkigen.”

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier