Kinderen fuiven op speelplein Briekeljong in Veurne

Redactie KW

Zo’n vijftig lagere schoolkinderen gingen vrijdagavond 11 mei 2012 uit de bol op de Kinderfuif op speelplein Briekeljong in Veurne. Normaal zou die daar twee maanden geleden al hebben plaatsgevonden, maar de fuif werd toen afgelast omdat ze samenviel met de nationale rouwdag ter nagedachtenis van de slachtoffers van de busramp in Zwitserland.

“Het leek ons passend om de feestelijkheden die dag te vervangen door een gedenkmoment, maar we wilden de fuif niet helemaal afgelasten en gingen daarom op zoek naar een andere datum”, zegt Lien Booghs, voorzitster van de Veurnse jeugdraad. “Ik denk dat we op deze tweede editie iets minder aanwezigen tellen dan vorig jaar, al heb ik hier nu niet zo’n goed zicht op het effectieve aantal jonge fuifbeesten. In het voorjaar is het om 19 uur al donker en staat iedereen op de dansvloer, maar nu verkiezen de kinderen duidelijk de buitenlucht, op dit uur.”

Ook de Veurnaars Jolien Deputter (11), Camille Debacker (11), Sarah Vlamynck (12) en Zoë Boutry (8) treffen we buiten aan in hun blitse party-outfits. “We kregen een flyer voor de Kinderfuif overhandigd op school. Dit is niet onze eerste fuif, wij waren er hier vorig jaar ook al bij”, roept het viertal, waarna ze verder dansen op de zorgvuldig uitgekozen beats van de dj. Een slow hoorden we hem niet draaien, maar die had hij wellicht opgespaard voor tegen 22 uur, het sluitingsuur van deze fuif.

(WVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 18 mei 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier