Kinderen beschieten auto met bolletjespistool in Oostende

Redactie KW

Een man uit Ardooie werd langs de Zilverlaan in Oostende beschoten toen hij door de straat reed, de daders waren kinderen tussen de negen en de twaalf jaar oud.

De feiten dateren al van eind augustus. “Ik zag even verderop een vijftal kinderen tussen negen en twaalf jaar oud staan en toe ik dichterbij kwam, richtte een van hen plots een pistool op mij,” vertelt Mike Derycker vandaag in De Weekbode Roeselare en De Zeewacht.

“Ik zag er meteen een halfautomatische uzi in en sloeg in paniek. Ik gaf gas bij en verloor zelfs even de controle over mijn wagen. En luttele seconden later hoorde ik kogelinslagen in de deur van de chauffeur. Het was zomer en een mooie dag, dus reed ik met het venster open. Waren die kogelballetjes iets hoger gericht, dan was ik gewond geraakt en konden de gevolgen veel erger geweest zijn.”

Even later belde hij aan bij enkele van de ouders in kwestie, samen met een snel opgeroepen politieagent. “Ik kon met enkele ouders een minnelijke schikking regelen, maar nu weigeren ze plots te betalen”, zucht de Ardooienaar, die nu toch officieel naar de rechter zal stappen. “Meer nog: ze beweerden dat de politie-inspecteur die de zaak behartigde hen bedreigd had. De zaak wordt intussen onderzocht door het intern toezicht van de Oostendse politie en daar voel ik me zeer slecht bij. Ik heb ongewild iemand anders ellende bezorgd.”

(HH/PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht en De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier