Kinderen beleven doedag van VDAB

Kinderen beleefden een doedag van de VDAB
Redactie KW

Vandaag konden de leerlingen van het zesde leerjaar in heel Vlaanderen proeven van het bouwvakkerleven. Ze deden dit op een doedag van de VDAB. Daarmee wil de VDAB kinderen al vroeg in contact laten komen met de technische knelpuntberoepen. In het competentiecentrum in Roeselare staken alvast veel kinderen hun handen uit de mouwen.

In het competentiecentrum van de VDAB in Roeselare was het een drukte van jewelste. Een 70-tal kinderen kwam er door een doorschuifsysteem meer te weten over de verschillende beroepen binnen de bouwsector. En het aanbod is groot.

Ze kunnen er ook de basis van het pleisteren, schilderen en bekisten aanleren. Het lijkt een leuke uitstap, maar de VDAB heeft deze dag georganiseerd met een duidelijk doel voor ogen.
“Het is de bedoeling om kinderen met de meer praktische beroepen kennis te laten maken en meer in het bijzonder een deel van de bouwberoepen,” zegt Koen Vandenberghe. “Ik denk wel vandaag dat ze iets meer kunnen zien dan het puur theoretische in een klaslokaal.”

De meeste kinderen doen het alvast graag.
Enkele kinderen hadden zichtbaar aanleg voor het bouwvakkersberoep. Maar of dat er ooit van komt, zal nog moeten blijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier