Kinderdagverblijven solidair met crèche in Dendermonde

Heel wat kinderdagverblijven hebben witte vlaggen of ballonnen uitgehangen uit solidariteit met de crèche in Dendermonde waar vorige week de dodelijke steekpartij plaatsvond.
Redactie KW

Heel wat kinderdagverblijven hebben witte vlaggen of ballonnen uitgehangen uit solidariteit met de crèche in Dendermonde waar vorige week de dodelijke steekpartij plaatsvond. ‘t Hoogappeltje in Kortrijk bijvoorbeeld richtte ook stille hoekjes in. Ze testen er sinds deze week ook een nieuw veiligheidsysteem uit, maar overhaaste beslissingen en paniekreacties willen ze voorkomen.

Meer dan 60 baby’s en peuters komen naar ‘t Hoogappeltje, de nieuwe crèche van de vzw Kinderopvang Heilig- Hart in Kortrijk. Met witte ballonnen hebben ze hier gehoor gegeven aan de oproep van Kind en Gezin om het drama in Dendermonde te herdenken. De kaarsen en gedichten binnen zorgen voor een serene sfeer.

Ook de ouders vinden de witte symboliek als steun logisch . De meesten kunnen het drama wel een plaats te geven. Sommige ouders en begeleiders hier hadden deze week echt de behoefte om over de gruwel in Dendermonde te praten. Er was ook heel wat intern overleg over de veiligheid. De balie verkleint sowieso al de kans dat vreemden hier binnenraken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier