Kinderdagverblijf Pietje Pek in Brugge moet weg na klacht buur over geluidsoverlast

Redactie KW

In Brugge moet het kinderdagverblijf Pietje Pek verhuizen na een uitspraak van de rechtbank. Een buur had een klacht ingediend wegens geluidsoverlast en de rechter volgde de klager daarin. Burgemeester Patrick Moenaert kon evenwel al melden dat er waarschijnlijk een oplossing gevonden is.

De klacht zelf dateert al van 2000. Pietje Pek is een erg succesvol kinderdagverblijf, vooral omdat het ook kinderen opvangt op vroege en late uren en tijdens de weekends. Voor veel ouders een zegen. Maar de buur had het dus niet begrepen op het geluid van spelende kinderen en diende een klacht in. Het verblijf moest isolatiewerken uitvoeren en het aantal kinderen moest beperkt worden. Maar dat bleek niet genoeg. De rechter oordeelde dat er nog meer isolatie moet komen en dat er geen kinderen meer mogen komen op vakantiedagen en tijdens weekends.

Oplossing?

Burgemeester Patrick Moenaert heeft evenwel misschien al een oplossing, zo sprak hij op Radio 1. “We hebben pas een kazerne aangekocht met de bedoeling er een sociaal woonproject te realiseren. Als alles juridisch in orde is, zou dat een voorlopige oplossing kunnen zijn, eventueel al in de maand augustus.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier