Kind van 5 mag niet mee met schoolbus… want woont (volgens Google) te dicht

Redactie KW

Donovan Matton, een jongen van vijf die samen met zijn zus school loopt aan het Koninklijk Atheneum in de Waastenstraat in Komen, kreeg op maandag 3 september van de chauffeur te horen dat hij niet mee mocht met de bus. De reden? Donovan zou te dicht bij school wonen, waardoor hij, aldus een omstreden nieuwe Waalse wet, verplicht te voet moet komen.

Maandag heeft Donovan de hele dag geweend. De busbegeleidster en de chauffeur wilden Donovan trouwens eerst wel meenemen, maar dan riskeerden ze mogelijk hun job.” Bij de TEC klonk het dat ze “de wet moeten naleven.” Dinsdagmorgen bleef Donovan thuis, wachtend op een oplossing. Woensdagmorgen dan verzamelde een twintigtal mensen zich al voor 7 uur bij het huis van de jongen, om er samen hun ongenoegen te uiten. Ook burgemeester Gilbert Deleu was aanwezig. Toen de bus aankwam in de Molenstraat en de menigte de doorgang versperde volgde een – het moet gezegd: beschaafde – discussie met de chauffeur en de inspectrice van de TEC die hem vergezelde. Bedoeling van de actievoerders was een uitzondering te verkrijgen op het decreet van de Waalse overheid.

Meer dan 1 kilometer

Voor Donovan zal dat misschien niet meer nodig zijn. Vervoersmaatschappij TEC zou zich hebben gebaseerd op kaarten van Google Maps waarop het huis van Donovan in de Molenstraat niet correct stond aangeduid. Een nieuwe meting zou hebben aangetoond dat Donovan en zijn familie wel degelijk op méér dan één kilometer van het Koninklijk Atheneum in de Waastenstraat wonen, om precies te zijn 1,25 km, en dat hij dus toch mee mag met de bus.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier