Kim en Annelies maken Kilikunst

Redactie KW

Annelies Monteyne (25) uit Lo en Kim Ottevaere (25) uit Tielt zijn vriendinnen. Telkens ze bij elkaar zijn, fantaseren ze er op los en dat resulteert in Kilikunst. Op 30 en 31 augustus stellen ze hun werken voor het eerst tentoon. „We leerden elkaar kennen op de hogeschool in Kortrijk waar we ergotherapie studeerden.”, zegt Annelies. „We waren toen allebei al met kunst bezig. Alleen wisten we dat niet van elkaar.”

„Het Kilikunstproject ontstond zowat een half jaar geleden.”, vult Kim aan. „Als we samen zijn, ontstaan er allerlei ideeën die we dan thuis elk op onze manier op doek zetten. Het gebeurt zelden dat we samen schilderen. Maar door elkaar te zien, krijgen we inspiratie. Het is heel vreemd. We komen samen ook vaak bizarre dingen tegen die we dan in een schilderij proberen te vatten.”

De naam Kili wordt gevormd door letters uit de voornamen van de jonge kunstenaressen.

„We willen met Kilikunst de mensen doen beseffen dat er meer is in het gewone leven.”, zegt Annelies. „Je moet durven dromen en die dromen ook proberen waar te maken. Een mossel gaat open in zoutwater. Wij willen het zoutwater zijn voor de mensen waardoor ze open bloeien.”

„In praktisch alle werken staat de mens en zijn omgeving centraal.”, zeggen Kim en Annelies. „We schilderen mensen op een suggestieve wijze.”

„We willen de bezoekers aan onze tentoonstelling onderdompelen in een droomwereld.”, besluiten beide meisjes. „De deur staat open voor iedereen.”

De tentoonstelling Kilikunst is te bezichtigen op zaterdag 30 augustus en zondag 31 augustus tussen 10 en 19 uur in het huis van Annelies Monteyne, Markt 4 in Lo. Meer info op het nummer 0474 94 6 65 of op www.liezy.be.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier