Kilometerslange file na gekantelde vrachtwagen op E40 in Beernem

Redactie KW

De E40 in Beernem in de richting Brussel is sinds 14.45 uur opnieuw opengesteld voor het verkeer, zowat zeven uur nadat een vrachtwagen er de betonnen middenberm ramde en op zijn dak belandde.

Een vrachtwagen reed rond kwart voor acht vanmorgen door de middenberm, en kwam dwars over de snelweg te liggen. Daardoor werden alle drie de rijstroken afgesloten voor het verkeer, met een gigantische file als gevolg. De chauffeur raakte lichtgewond, maar werd toch met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Ook richting Oostende was er grote verkeershinder, doordat er brokstukken van de vrachtwagen op de rijweg lagen.

Een woordvoerder van de verkeerspost Jabbeke zegt het lange afsluiten van de snelweg lag aan de moeilijke ruiming van alle brokstukken en lading. “De vrachtwagen lag op zijn kop en de trekker moest in stukken gesneden worden. Bovendien was er olieverlies en werd de brandstoftank opengereten waardoor een paar honderden liters brandstof wegliepen. Samen met het ladingverlies (diepvriesproducten, vleeswaren, yoghurt, enz.) vormde zich een enorme gladde smurrie die door de civiele bescherming moest bestreden worden”, aldus de woordvoerder.

Kilometerslange file na gekantelde vrachtwagen op E40 in Beernem

Bekijk hier de reportage

(FV-LVA/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier