Kijkje nemen in eerste stiltehoeve Metanoia in Damme

Redactie KW

Zondag mochten financiële investeerders en steunleden een kijkje nemen in de stiltehoeve Metanoia, een initiatief van De Bond zonder Naam. De uiteindelijke opening wordt voorzien op 21 juni 2014.

Metanoia moet een vrijplaats worden in een samenleving die alsmaar drukker wordt. “Het moet een plaats zijn voor mensen die een uitgewrongen gevoel hebben in een maatschappij waar een aantal zaken scheef getrokken zijn”, aldus Patrick Hanjoul, directeur van BZN.

Metanoia stelt zich open voor alle maatschappelijke segmenten, en biedt een aanbod à la carte in functie van de vraag en nood. “Dit is voor bedrijfsleiders, politici, maar ook voor alle mensen die nood hebben aan verdieping en verstilling. We willen met deze proeftuin ook een nieuwe interlevensbeschouwelijke spiritualiteit opbouwen in Vlaanderen”, aldus Hanjoul.

De hoeve is gelegen in een domein van 20 hectare in de nabijheid van Damme. Het terrein is eigendom van Bond zonder Naam die hier een duurzaam project wil van maken. Volgens BZN is het de eerste keer in het Nederlandstalig gebied dat het woord stiltehoeve in gebruik wordt genomen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier