Kiara Vanlerberghe uit Moorslede verhuist met haar vriend en profvoetballer Mathias Bossaerts naar Manchester

Redactie KW

De Belgische Rode Duivels worden de meest talentvolle generatie in decennia genoemd. Maar ook de U17-lichting oogst overal lof. Een van de toptalenten daar is Mathias Bossaerts (15), centrale verdediger bij RSC Anderlecht. Ondanks alle pogingen van paars-wit om hem in België te houden gaat hij straks op zijn 16e verjaardag een vierjarig profcontact ondertekenen bij Manchester City. In zijn zog gaan ook zijn ouders en broer mee richting Manchester, maar ook vriendin Kiara Vanlerberghe uit… Moorslede.

Kiara woont nog in Moorslede, maar vertoeft vaak in Gooreind in de provincie Antwerpen. “Ik werk halftijds als verkoopster. Soms moet ik vijf dagen na elkaar niet werken, dan vertrek ik altijd naar Mathias thuis. Ik voel me even goed bij zijn ouders als bij mijn eigen ouders. Ik ben er echt welkom. Mathias vroeg me meteen ook om mee te verhuizen naar Manchester. Ik heb er even moeten over nadenken, maar eigenlijk moet ik niet twijfelen. Als we samen willen blijven, moet ik gewoon mee.”

Wereldsterren

Schrik van WAG’s – de befaamde Wifes And Girlfriends – of andere jongedames met mindere nobele bedoelingen heeft Kiara niet. “Ik vertrouw Mathias ten volle. Bovendien gaat hij niet uit. En als we eens ergens gaan, dan zal dat samen zijn. Mathias interesseert zich maar in twee zaken : voetbal en zijn vriendin…”

De pers boezemt haar daar meer schrik in. “Niet enkel de voetballers, maar ook hun vriendinnen worden er op de voet gevolgd door paparazzi. Ik zal er op mijn hoede moeten zijn. Sta je te praten met een andere jongen, dan staat dat ‘s anderendaags in de krant. En dan gaat dat niet enkel over de wereldsterren, maar over alle spelers van die topclubs. En daar hoort Mathias dus ook bij.”

(WVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier