KHBO ontslaat docente omdat ze handtekening studente heeft vervalst

Redactie KW

De Katholieke Hogeschool Oostende-Brugge heeft een docente ontslagen omdat ze de handtekening van een studente heeft vervalst. Dat melden de Coreliokranten.

De feiten dateren van vorig schooljaar en hebben betrekking op het stageverslag van een 20-jarige studente vroedkunde in Brugge.

Het boterde niet tussen de stagebeleidster en de studente. Ondanks de tevredenheid van de mensen op haar stageplaatsen, kreeg ze een negatief stageverslag. Uiteindelijk verhuist de studente naar de hogeschool in Gent en bij de inschrijving daar merkt de studente dat bij de documenten van de KHBO die ze meehad bij haar inschrijving in Gent, een stageverslag door haar is ondertekend, terwijl zij dat document nooit had ondertekend.

Het bleek dat haar stagebegeleidster die handtekening geplaatst had. “Dat zij die vervalsing pleegde, heeft de school bevestigd”, aldus Lisa. “Ze hebben haar daarom eind september ontslagen.”

De vrouw, die anoniem wil blijven, wou niets méér kwijt dan dat “de punten niet veranderd zijn op het verslag”. Ook de KHBO blijft op de vlakte. “Er is een administratieve fout gebeurd”, bevestigt de woordvoerder. “Daarom hebben we de docente om dringende redenen ontslagen. Over het waarom van de feiten wil ik niets kwijt. Ik benadruk dat er geen beroepsmatige fouten gebeurd zijn.”

KHBO ontslaat docente omdat ze handtekening studente heeft vervalst

Bekijk hier de reportage

(Belga)

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier