KHBO ontkent verhuis Campus Oostende

Redactie KW

De Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) ontkent dat de school haar campus in Oostende wil verhuizen naar Brugge. De Oostendse afdeling van CD&V had de verhuizing eerder aangekondigd op een persconferentie.

In een medeling ontkent de KHBO dat de Oostendse campus op korte termijn zou verhuizen, maar wijst er op dat ze “sinds jaren de mogelijkheden onderzoeken om het departement Industriële Wetenschappen en Technologie (IWT) te verhuizen naar Brugge.”

KHBO wil die campus naar de centraler gelegen provinciehoofdstad verplaatsten “vanwege de betere rekruteringsmogelijkheden.” De school moet echter eerst haar campus aan de Zeedijk in Oostende kunnen verkopen. Het stadsbestuuur geeft daarvoor haar fiat niet en daardoor is volgens KHBO “geen verhuizing mogelijk.”

Ook heeft de school nog geen site in Brugge gevonden. Een verhuizing naar de nieuwe KHBO-campus langs de Expresweg in Sint-MIchiels of naar de gebouwen op de bedrijventerrein Plassendale is immers uitgesloten.

De opleiding Luchtvaart blijft wel in Oostende, meer bepaald in het nieuwe gebouw van het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) op de luchthaven van Oostende. (sfw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier