Kevin & Mario openen kerstgebeuren Roeselare feestelijk

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Maandagavond opende het marginale duo Kevin & Mario het kerstgebeuren in Roeselare officieel. Dat deden ze met een optreden op de ijspiste in aanwezigheid van heel wat notabelen. Achteraf werd er getoost -hoe hoort het ook anders- dicht bij de verwarming met een jenever in de hand.

De kerstmarkt in Roeselare heeft een succesvol eerste weekend achter de rug. “Er was heel wat volk om te Kerstroeselen in onze stad”, vertelt schepen Kris Declercq. “Als je ziet wat we dit jaar gerealiseerd hebben, dan kunnen we daar alleen maar trots op zijn.”

Het kerstgebeuren is dit jaar nog wat uitgebreid. Naast de vele lichtjes in het straatbeeld is ook het kerstdorp zelf groter. “De ijspiste is iets groter, net zoals de catwalk. Ook het dorp met stalletjes is iets groter”, vertelt Steven Caes, een van de twee voorzitters van de vzw Centrumstraten.

Volgende zondag 18 december is opnieuw een verkeersvrije zondag. De winkels zijn voor de gelegenheid open en er is kerstmarkt in de Zuidstraat. Er is ook heel het weekend gratis busvervoer in de stad.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier