Keukens Fraeye en VTI’s Izegem en Tielt werken samen aan pilootproject rond buitenkeukens

Redactie KW

Het bedrijf en de scholen zijn zich al langer bewust van de waarde van het beroepsonderwijs en startten een jaar terug een pilootproject. Leerlingen uit de afdelingen houtbewerking ontwierpen en maakten een buitenkeuken met spoelgedeelte.

We gaven de leerlingen alleen de grote ontwerplijnen mee van een buitenkeuken met spoelgedeelte plus de te gebruiken materialen”, zegt Bert Fraeye van de gelijknamige keukenproducent uit de Brugsebaan in Ardooie. “Ze moesten onder andere corian gebruiken, een soort kunststof waarmee ze nog nooit gewerkt hadden op school. De rest moesten ze zelf doen. Op die manier leren ze problemen oplossen als ze zich voordoen. De leerlingen moesten ook een prijsberekening maken want als je iets produceert moet het tenslotte ook verkoopbaar zijn.”

Met het project moet het niveau van het beroeps- en technisch onderwijs opgekrikt worden. Aan dit initiatief werkten vier leerlingen van het zevende jaar houtbewerking uit het VTI in Tielt en vier leerlingen uit het zesde jaar houtbewerking uit het VTI Izegem. Izegem ontwierp een buitenkeuken met afgeronde vormen, Tielt één met strakkere vormen.”

(IB-foto ARD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare, Izegem en Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier