Keukenchefs en wetenschappers koken samen op culinaire beurs

Redactie KW

In het concertgebouw in Brugge vond de tweede editie van Flemish Primitives plaats, een demonstratiedag voor nieuwe culinaire technologieën en ingrediënten. Met de dag wil organisator Flanders Taste Foundation ook de Belgische gastronomie in de kijker plaatsen.

De Flemish Primitives, ofwel de Belgische topchefs en patissiers van dit moment, zijn samen goed voor 33 Michelin-sterren. Ze zijn heel bekend in eigen land, maar volgens de organisator van Flanders Taste Foundation zijn ze dat nog te weinig in de rest van de wereld.


Om te blijven innoveren, brengt de Flanders Taste Foundation de topchefs in contact met wetenschappers en bedrijven. Met succes, zo blijkt. Vandaag worden hier vijf wereldprimeurs voorgesteld. Filip Claeys van de Jonkman in Brugge bijvoorbeeld stelt een bereidingswijze onder extreem hoge druk voor, met tal van nieuwe toepassingen.

In twee jaar tijd is de Flemish Primitives uitgegroeid tot de meest innovatieve culinaire beurs ter wereld. Meer dan 1300 mensen uit de internationale culinaire wereld zijn er dan ook voor naar Brugge gekomen.

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier