Kettingbotsing E40 nabij Veurne: 1 dode en 14 gewonden

© Foto JT
Redactie KW

In de staart van de file op de E40 nabij het ongeval met de vrachtwagen zijn vanmiddag 5 wagens en een vrachtwagen op mekaar gebotst. Bij de kettingbotsing vielen 1 dode en 14 gewonden, onder wie een ernstig. Het medisch rampenplan werd afgekondigd. De autoweg in de richting van Frankrijk is helemaal afgesloten voor het verkeer.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.15 uur in de omgeving van Veurne ter hoogte van de afrit Oostduinkerke van de E40 in de richting van Frankrijk. Daar zijn al sinds vanmorgen problemen door een gekantelde vrachtwagen. Door de takelwerken werd de verkeershinder nog groter en ontstond er een lange file in de richting van Frankrijk.

Daar heeft zich nu een kettingbotsing voorgedaan. Vijf auto’s en één vrachtwagen botsten op elkaar in de staart van de file. Bij het ongeval viel 1 dode – het slachtoffer is een Belg – en raakten ook nog 13 mensen lichtgewond. Een 14de slachtoffer werd zwaargewond door de MUG-heli naar het ziekenhuis in Brugge gebracht. Dat slachtoffer verkeert intussen niet meer in levensgevaar.

Ravage

Volgens brandweercommandant Van Praet van Veurne stelden de brandweerlui en de hulpdiensten een ware ravage vast toen ze op de plaats van het ongeval arriveerden. “We troffen er een ware ravage en totaal verhakkelde voertuigen aan. Diverse mensen zaten gekneld in hun auto en moesten door brandweerlui bevrijd worden”, legde hij uit op de persbriefing in Veurne.

Rampenplan

Het rampenplan van Veurne werd omstreeks 17.15 uur afgekondigd. Er werden een MUG-team, 6 ambulances en een heli naar de plaats van het ongeval gestuurd. 7 gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis in Veurne, 2 naar Ieper, 4 naar Oostende en het zwaargewonde slachtoffer naar Brugge. Intussen is ook Slachtofferhulp ingeschakeld om de slachtoffers en hun familie te begeleiden.

De autoweg richting Frankrijk is volledig afgesloten voor het verkeer. Gerechtsdeskundigen onderzoeken de plaats van het ongeval.

Kettingbotsing E40 nabij Veurne: 1 dode en 14 gewonden

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier