Kettingbotsing A19: slachtoffers kunnen snel vergoeding van verzekeraars krijgen

Redactie KW

De slachtoffers van de kettingbotsing in Zonnebeke zullen versneld worden vergoed door hun verzekeraar.

Dat maakte de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen Assuralia vandaag bekend. Door de uitzonderlijke aard van de kettingbotsing van 3 december op de A19-autosnelweg in Zonnebeke kunnen verzekeraars slachtoffers vergoeden zonder te wachten tot de precieze oorzaak en aansprakelijkheden van het ongeval zijn vastgesteld. Het gaat om een kleine dertig verzekeraars die tot de versnelde procedure zijn toegetreden.

Eventuele gerechtelijke procedure heeft geen invloed

Concreet nemen de aangesloten aansprakelijkheidsverzekeraars de lichamelijke schade van de bestuurder en 50 procent van de materiële schade en takelkosten op zich. “Voor stoffelijke schade zijn de omniumverzekeringen volledig toepasselijk. De uitzonderlijke regeling voegt hieraan toe dat de verzekeraar ook 50 procent van de franchise en 50 procent van de takelkosten (indien niet in omnium verzekerd) op zich neemt”, staat te lezen in het persbericht.

Slachtoffers kunnen nu bij hun eigen verzekeraar snel een vergoeding krijgen, die ook niet beïnvloed wordt door een eventuele gerechtelijke procedure. Assuralia vraagt de slachtoffers foto’s, facturen, contracten en dergelijke ter beschikking te houden om de versnelde vergoeding vlot te laten lopen. Voor alle andere verzekeringen waarbij de aansprakelijkheid geen rol speelt, geldt de gewone gang van zaken.

Deze verzekeraars doen mee

De verzekeraars die de versnelde procedure volgen zijn AG Insurance, AIG Europe, Allianz Benelux, Amlin Europe, Amma Verzekeringen, Asco Continentale Verzekeringen, AXA Belgium, Baloise Insurance, Belfius Verzekeringen, Corona, Delta Lloyd Life, Ethias, Euro Insurances Limited, Federale Verzekering, Fidea, Generali Belgium, Greenval Insurance Company Ltd, ING Insurance Services, KBC Verzekeringen, L’Ardenne Prévoyante, Nationale Suisse Verzekeringen, Ohra Belgium, P&V Verzekeringen, Piette & Partners Verzekeringsmaatschappij, Servis, Touring Verzekeringen, TVM Belgium, USAA Limited en tot slot Vivium.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier