Kerstverlichting vast in Griekenland, ten vroegste woensdag in Kortrijk

Redactie KW

De handelaars van Kortrijk zitten met hun handen in het haar. De kerstverlichting die het winkelwandelgebied van sfeer moet voorzien, zit vast in Griekenland. “Volgens de meest recente contacten, is de verlichting gisteren richting België vertrokken”, vertelt Nele Muylle van vzw Handelsdistrict Kortrijk Centrum.

Traditioneel verschijnt de kerstverlichting in de stad Kortrijk net na Sinterklaas. Dit jaar bleef het opvallend stil in de winkelstraten. Werkmannen die kerstverlichting ophangen zijn er niet te zien, simpelweg omdat de verlichting er nog niet is.

Stakingen

“Er is verlichting besteld uit Griekenland maar door stakingen is het materiaal niet tijdig kunnen vertrekken, waardoor wij het ook niet tijdig kunnen ophangen”, vertelt Nele Muylle. “We staan constant in contact met de leveranciers en volgens hen is de vrachtwagen gisteren vertrokken. Dat betekent dat het gerief hier ten vroegste dinsdag kan zijn. Als het hier dinsdag effectief is, kan men met man en macht beginnen om het alsnog op te hangen. Dat kan in één dag, tenminste, als er genoeg manschappen worden ingezet.”

Bezorgde handelaars

Nele Muylle kreeg de laatste dagen heel veel telefoontjes en e-mails van bezorgde handelaars. “Ze zijn ontgoocheld en vragen constant naar uitleg. Ik begrijp hun frustatie maar zelf kan ik er weinig aan doen. Ik zal verder goed blijven communiceren en hopen dat de vrachtwagen hier zo snel mogelijk is.”

(NVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier