Kerstboomkwekers begonnen met het rooien van bomen

Redactie KW

Op verschillende plaatsen zijn kwekers gestart met het rooien van kerstbomen. Johan Lescrauwaet uit Jabbeke kweekt verschillende soorten maar is gespecialiseerd in de Nordman. Volgens hem zal je voor een Belgische kerstboom dit jaar niet meer betalen dan vorig jaar.

De kerstboomkwekerij van Johan Lescrauwaet is 6 hectare groot. Hij verwacht dat hij dit jaar pakweg 3.000 stuks zal verkopen. Om alles op tijd klaar in de winkels te krijgen moet hij nu al starten met het rooien. Twintig jaar geleden is Johan Lescrauwaet begonnen met het kweken van de soort de Nordman. Eerst in volle grond, daarna in potten.

Blauwspar

Hier worden ook nog gewone groene kerstbomen gekweekt maar die zullen uit het assortiment verdwijnen omdat er maar weinig vraag naar is. De meest verkochte kerstboom bij ons is de blauwspar.

Prijzen

Volgens Johan Lescrauwaet zullen de prijzen van kersbomen dit jaar niet stijgen, behalve van de exemplaren uit Denemarken. Die zijn ietsje duurder geworden omdat daar een aantal jaren geleden de aanplant verminderd is en er bomen tekort zijn. Samen met de transportkosten die stijgen, gaan die prijzen wel omhoog.

(ND/BS)

Meer hierover in de journaals van FOCUS en WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier