Kermisattractie blokkeert, vier jongeren zitten uur vast

Redactie KW

Vier jongeren zaten gisteravond een uur vast in een geblokkeerde kermisattractie in Oostende. De twee jongens en twee meisjes zaten 35 meter hoog in de zogenaamde High Energy op het Petrus en Paulusplein. De brandweerladder bleek tekort en het had heel wat voeten in de aarde om de vier verkleumde tieners uit hun benarde situatie te bevrijden.

De ronddraaiende arm van de High Energy is een van de attracties van de oktoberfoor in Oostende. Toen de gondel met vier passagiers helemaal boven was, blokkeerde de machine. De foorkramer probeerde eerst zelf het toestel weer aan de praat te krijgen. Een half uur later kwam de brandweer. De arm werd naar beneden gedraaid, maar ook dan was het lastig om de tieners te bevrijden.

Op het ogenblik van het mechanisch defect was het ook aan het regenen en boven in de attractie stond een koude wind. De tieners waren wat overmand door emoties, maar kwamen heelhuids uit het toestel. De attractie werd gesloten en moet nu een grondige inspectie ondergaan. Het was de eerste keer in vijf jaar dat er met de High Energy een probleem was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier