Kerkomgeving Dikkebus wordt heringericht

Redactie KW

Volgend jaar wordt de kerkomgeving van Dikkebus heringericht. Dat zal 300.000 euro kosten, volledig op rekening van de stad Ieper. Tijdens de bespreking met de dorpsraad kwamen een aantal knelpunten naar boven; zoals wateroverlast bij hevige regenval, de wildgroei van de haag rond de kerk, de glascontainer en de snelheid van het autoverkeer in de Kerkstraat ter hoogte van de Neerplaats. Daar zal aan gewerkt worden.

Het pad rond de kerk wordt heraangelegd met bomen errond. Voetgangers zullen er meer plaats krijgen op bredere voetpaden. Er zullen wel 7 van de 18 parkeerplaatsen sneuvelen. Er komen zitbanken, een fietsenstalling, nieuwe verlichting en een verhoogd plateau nabij de school.

Rond de kerk blijft het eenrichtingsverkeer van kracht en heel de zone wordt een ‘Zone 30’. Er wordt ook gezocht naar een betere plaats voor de glascontainer. De werken zullen in het voorjaar van start gaan. In 2011 volgt dan de herinrichting van het centrum van Zillebeke. In 2012 is Zuidschote aan de beurt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier