Kerkhofdief ontmaskerd in Anzegem, politie roept benadeelden op

Redactie KW

De politiezone Mira heeft een man kunnen opsporen die verschillende gedenksteentjes en beelden had gestolen op het kerkhof langs de Statiestraat in Anzegem. Het onderzoek gebeurde na een klacht via het gemeentebestuur. Bleek dat meerdere mensen gelijkaardige klachten hadden, maar daar geen aangifte van hadden gedaan..

De politie ging op zoek naar mogelijke slachtoffers en noteerde hun verklaring. Al snel kwam een 38-jarige man uit Anzegem als mogelijke verdachte in het vizier. In samenwerking met de lokale recherche van de zone MIRA en in overleg met het parket Kortrijk werd bij hem een huiszoeking uitgevoerd..

In zijn kelder werden een vijftiental gedenksteentjes, beeldjes en plantjes aangetroffen. De man werd met de vondst geconfronteerd en bekende dat hij die had gestolen. De lokale politie doet een oproep aan eventuele benadeelden om aangifte te doen en hun eigendom te komen bekijken op de wijkpost te 8570 Vichte, Beukenhofstraat 42. Het kantoor is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09 tot 12u00. Op woensdag is het open van 12 tot 18u00.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier