Kerken in groot-Poperinge geteisterd door kauwen

Redactie KW

De 7 kerken van de federatie Poperinge West worden geteisterd door een kauwenplaag. „De maat is vol : ik heb een brief geschreven naar minister Hilde Crevits”, zegt pastoor Ludo Lepee.

De kerken van Watou, Abele, Sint-Jan-ter-Biezen, Proven, Krombeke, Haringe en Roesbrugge, die allemaal behoren tot de federatie Poperinge West, krijgen al geruime tijd bezoek van de ongewenste maar beschermde gasten.

„De de laatste tijd loopt het echt de spuigaten uit”, aldus pastoor Lepee, die zichzelf een dierenvriend noemt. „Kauwen zijn heel sterke vogels die de afsluitingen voor de vele gaten in de kerktorens schade toebrengen, en dus in de torens zelf kunnen komen. Door die gaten geraken ook duiven en andere vogels de kerktorens binnen. Niet alleen wordt alles weer vuil gemaakt, maar richten de dieren ook schade aang aan het houtwerk en de bekabeling. Ook de dakgoten worden vervuild en geraken regelmatig verstopt. Moeten er eerst ongelukken gebeuren vooraleer er door de overheid wordt ingegrepen ? Ik ben het alleszins grondig beu.” (PC)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 25 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier