Kerkdief steelt 3,40 euro

Redactie KW

De regio is in de ban van de geheimzinnige kerkdief. Sinds enkele weken trekt hij van kerk naar kerk om er de offerblokken open te breken en de inhoud ervan te stelen.

En hij heeft weer toegeslagen. Zo werden in Koekelare kaarsstaanders geforceerd en werden in Noordschote de offerblokken opengebroken. Vermoedelijke buit: 3,40 euro.

De kerk in Noordschote is de jongste naam in een lange lijst van kerken waar diefstallen werden gepleegd. Of het telkens om een individu gaat dan wel om een bende die er plezier in schept, is nog niet duidelijk. Het begon allemaal in september toen ingebroken werd in de kerken van Mesen, Wulvergem, Nieuwkerke en Dranouter. Opvallend toen was dat de dader de eerste keer een suikerklontje achterliet als een soort handelsmerk. Daarna was de kerk van De Klijte aan de beurt, waar twee kleine koperen altaarkandelaars werden gestolen.

Dankzij de camerabeelden weet de politie dat die roof op 7 oktober om 15.33 uur plaatsvond. Daarbij was een man van middelbare leeftijd met bruin haar en een rond gezicht te zien. In de kerk van Mesen werd later nog een tweede diefstal vastgesteld. (TD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 13 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier