Kerk laat Vangheluwe extra betalen

© BENNY PROOT
Redactie KW

De gewezen Brugse bisschop Roger Vangheluwe gaat op vraag van de Belgische bisschoppen een extra financiële inspanning leveren voor slachtoffers van seksueel misbruik. Vangheluwe zal dus niet alleen betalen voor de slachtoffers die hij zelf maakte, meldt De Morgen vrijdag.

“Afgezien van de feiten waarbij hij zelf betrokken is, hebben we hem gevraagd om ook bij te dragen aan het fonds dat wordt opgericht om slachtoffers van verjaarde feiten na arbitragerechtspraak te vergoeden”, vertelt de Antwerpse referent-bisschop Johan Bonny.

“Weten niet waar Vangheluwe zich bevindt”

“Daarvoor hebben we contact opgenomen met de pauselijke nuntiatuur in ons land en met Rome. De communicatie verloopt alleen via hen. Wij weten zelf niet waar Vangheluwe zich bevindt. Hij heeft wel ingestemd met ons voorstel.” Bisschop Bonny spreekt niet van een straf, wel van gerechtigheid. “We willen als bisschoppenconferentie een duidelijk signaal geven dat we de schadevergoedingen heel ernstig nemen.” Hoe de financiële input van Vangheluwe er precies zal uitzien, is nog niet bekend.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier