Kerk Kemmel wordt (misschien) tentoonstellingsruimte

Redactie KW

In de kerk van Kemmel wordt waarschijnlijk een ruimte afgebakend voor tentoonstelling. Dat zei schepen van Toerisme Etienne Cloet (N-VA).

De gemeenteraad in Heuvelland was vooral een circus van benoemingen en aanduidingen. Pas bij de varia viel er nieuws te rapen. Bernard Heens van oppositiepartij CD&V vroeg of er al een beslissing werd genomen over het nieuwe streekbezoekerscentrum. Etienne Cloet moest het antwoord schuldig blijven: “Er is nog geen beslissing genomen. Er ontbreken nog een aantal elementen om de knoop door te hakken. We willen ons ook niet op een timing vastpinnen.”

Heens vroeg ook of de geruchten kloppen dat een deel van de kerk zou afgebakend worden voor tentoonstellingen. “Dat is betrekkelijk juist”, antwoordde Cloet. “We hebben een mondelinge toezegging van kerkfabriek en het bisdom, maar nog geen schriftelijke overeenkomst.” “Dat heeft niets te maken met het streekbezoekerscentrum”, voegde burgemeester Marc Lewyllie (Gemeentebelangen) toe. Nochtans wordt in de wandelgangen de kerk van Kemmel naar voor geschoven als een van de drie resterende alternatieven voor het nieuwe bezoekerscentrum.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier