Kenny De Bruycker uit Beerst introduceert elektrische scooter in West-Vlaanderen

Redactie KW

Als het van Kenny De Bruycker (28) uit Beerst afhangt, rijden we vanaf volgend jaar met ‘bikeboards’ door de Westhoek. De man wil de elektrische scooters verhuren en verkopen vanuit Beerst. Hij mikt op groepen en gezinnen die de streek op een originele en ecologische manier willen verkennen.

Met de bikeboards hoopt Kenny onder meer toeristen te lokken die de frontstreek willen verkennen. “Ik stippel zelf 3 routes van 30 tot 60 kilometer uit op een roadbook”, aldus Kenny De Bruycker. Zo’n bikeboard heeft naast zijn ecologisch karakter nog tal van voordelen ten opzichte van een gewone snorfiets. “Je hoeft er geen 16 jaar voor te zijn en zo’n elektrische scooter is heel makkelijk te besturen. Gas geven, remmen en draaien: da’s al wat je moet doen. Je staat veel stabieler door de drie wielen en je kiest zelf of je wil zitten zoals op een fiets, of rechtstaan zoals op een segway. Een helm is niet verplicht, maar ik zal die wel aanraden. Ook een rijbewijs is niet nodig. Zo’n bikeboard haalt 20 kilometer per uur.”

Het grootste voordeel is evenwel het verbruik. “Een bikeboard kost net geen 3.000 euro, wat een stuk duurder is dan een snorfiets, maar die investering heb je snel teruggewonnen met een verbruik van amper 30 eurocent per 100 kilometer”, zegt Kenny De Bruycker.

Bikeboard

(WVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 6 juli 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier