Keizer van Oostende: Verontschuldigingen van sp.a-mandatarissen

Redactie KW

De Oostendse sp.a-mandatarissen die aan het woord komen in het boek ‘De Keizer van Oostende’ verontschuldigen zich voor de impact van hun woorden. ‘Ze legden verklaringen af die buiten proportie zijn en kwetsend overkomen’, is vandaag te lezen in een mededeling van sp.a-Oostende.

De lokale afdeling van de partij kwam zondag samen in algemene ledenvergadering onder leiding van John Crombez, voorzitter van sp.a-West-Vlaanderen. Er werd onder meer gepraat over het boek ‘De Keizer van Oostende’ over Johan Vande Lanotte, die volgens getuigenissen de spin in een web van belangenvermenging tussen verschillende politieke niveaus en talloze bedrijven is.

Alle geïnterviewde sp.a-mandatarissen verklaren zondag dat flarden van gesprekken met hen op onjuiste of tendentieuze wijze in het boek zijn gebruikt. ‘Maar niet alles werd uit de context gerukt. Verschillende geïnterviewden, onder meer Yves Miroir en Bart Bronders, willen zich ook verontschuldigen voor uitspraken die ze wel hebben gedaan’, zegt Crombez.

Ze ‘legden verklaringen af die buiten proportie zijn en kwetsend overkomen’, is letterlijk te lezen in de mededeling na de vergadering.

Ook Johan Vande Lanotte was aanwezig op de ledenvergadering. Volgens Crombez is hij nog steeds ‘on speaking terms’ met alle mandatarissen en wil iedereen zich vanaf nu volop inzetten voor de verkiezingscampagne.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier