Keersluis in Beernem gesloten om Brugse binnenstad te vrijwaren van wateroverlast

Redactie KW

“Het overtollige water dat niet meer via de Ringvaart om Brugge gestuurd kan worden, zal nu maximaal via andere waterwegen gestuurd worden, onder meer de Bovenschelde, het afleidingskanaal van de Leie en het kanaal Gent-Terneuzen”, verduidelijkt W&Z-woordvoerster Claudia Van Vooren.

Het kanaal Gent-Terneuzen wordt zaterdagnamiddag en in de nacht van zaterdag op zondag bij laagtij enkele uren gesloten voor het scheepvaartverkeer, om toe te laten dat de sluizen in Terneuzen maximaal spuien.

Door de beslissing om de keersluis in Beernem te sluiten, valt het scheepvaartverkeer op het kanaal Gent-Oostende stil. De gevolgen zijn weliswaar beperkt omdat er op zaterdag vanaf 18 uur geen scheepvaart meer mogelijk is en op zondag enkel op aanvraag gevaren wordt.

Het Waterbouwkundig Laboratorium meldt zaterdagmiddag dat het meetpunt in Beernem de waakdrempel overschreed. Dat betekent dat er een sterk verhoogde waakzaamheid is en dat er niet-kritieke overstromingen mogelijk zijn. Zaterdag om 8.30 uur was de prewaakdrempel op elf plaatsen in Vlaanderen overschreden, om 13.00 uur was dat nog het geval op zes plaatsen.

(Belga-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier