Kazerne Civiele Bescherming in Jabbeke met sluiting bedreigd zegt ACOD

Redactie KW

De kazerne van de Civiele Bescherming in het West-Vlaamse Jabbeke wordt met sluiting bedreigd. Dat zegt een vertegenwoordiger van de socialistische vakbond ACOD. Als de kazerne echt dichtgaat, zal dat volgens afgevaardigde Geert Rasschaert als gevolg hebben dat de hulpdiensten minder snel ter plaatse zijn bij overstromingen in de Westhoek.

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) en de bevoegde administratie zouden “geheime” vergaderingen gehouden hebben om over de toekomst van de kazerne te onderhandelen. In Jabbeke zouden zowat 80 mensen aan het werk moeten zijn, maar volgens Rasschaert wordt het aantal effectieven gradueel verminderd. Er zouden momenteel twee opties op tafel liggen. Ofwel de kazerne één op de twee dagen openhouden of het definitief sluiten van de post. Het werk dat in Jabbeke gedaan wordt, zou in dat geval gedetacheerd worden naar andere eenheden van de Civiele Bescherming.

In 2011 telde de Civiele Bescherming 476 professionele medewerkers en 738 vrijwilligers. Ze werken in de zes operationele eenheden in Brasschaat, Jabbeke, Liedekerke, Crisnée, Ghlin en Libramont. Bovenop het uitvoeren van de lopende opdrachten is Jabbeke ook gespecialiseerd in het gebruik van materiaal in de strijd tegen de vervuiling van de Noordzee.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier