Kattenhater knoopte kat op aan elektriciteitsdraad in Kortrijk

Redactie KW

Bij katteneigenaars in de buurt van Heule en Kortrijk zit de schrik erin. Sinds zondag is bekend dat er een kattenhater aan het werk is. Katten verdwijnen en op zondag 6 november deed Ronny Rosseel een gruwelijke ontdekking. Hij vond zijn eigen kat Prutske, die was verhangen met een elektriciteitsdraad.

Ronny Rosseel is invalide en dierenvriend. Hij woont in Kortrijk, vlak bij de grens met Heule-Watermolen. Ronny heeft een hond en tot voor kort ook twee poezen. “Prutske was een aanhankelijke poes”, vertelt Ronny. “Plotseling leek ze van de aardbol verdwenen. Omdat ik stilaan ongerust begon te worden, trok ik zondag het domein rond op zoek naar haar. Ik deed er de gruwelijke ontdekking. Prutske hing op aan een elektriciteitsdraad. Ze stond zelf nog recht op haar pootjes. Ik vermoed dat ze enorm heeft afgezien.”

Wie heeft onze poes gezien?

De dood van Prutske is niet het eerste mysterieuze geval. In september verdween de poes van Gino Kesteloot, die op Heule-Watermolen woont. “Net na de verdwijning merkte mijn echtgenote verschillende briefjes op in supermarkten in de buurt”, vertelt Gino. “Blaadjes met daarop ‘Wie heeft onze poes gezien’ of ‘Poes gezocht’. Het lijkt een plaag in deze buurt. Wij vragen ons af wie zoiets kan doen. Dit is het werk van een psychopaat.”

(NVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier