Kattendoder in Elverdinge onthoofdde ook een kitten

Redactie KW

In enkele weken tijd troffen Roland Meeuw en Diana Debeer verschillende katten die bij hen een thuis vonden, dood aan. Vergiftigd, luidde het verdict van de dierenarts. Een kitten vonden ze zowaar onthoofd terug in hun tuinhuis. Na Mesen vorige week en Langemark enkele maanden geleden nog maar eens een reeks van opzettelijke dierendodingen.

“We hebben het hier enkele jaren geleden al eens meegemaakt”, vertelt Diana Debeer (64), die met haar man Roland Meeuw op het d’Ennetièresplein 24 woont. “Toen hadden we een Siamese kat, Tibit. Ik werkte nog in het vormingsinstituut en toen ik op een dag thuis kwam, hoorde ik buiten aan de voordeur Tibit afgrijselijk schreeuwen. De dierenarts stelde vast dat ze vergiftigd was, maar kon haar erdoor helpen.

“Tiens, heb jij nog je kat?”

Enkele dagen later kwam iemand uit de buurt hier binnen en vroeg ‘Tiens, heb jij nog je kat ?’. Ik vond dat een rare vraag, maar stond er verder niet bij stil. Een week later was Tibet weer vergiftigd en toen heeft de dierenarts haar niet meer kunnen redden. In haar maag vond hij een bal gehakt met E605 in (parathion, een krachtig insecticide, red.). Die buurman van toen woont hier al een hele tijd niet meer, maar sinds enkele weken is het weer aan de gang. We hadden meer dan tien katten, vandaag heb ik er maar vier meer over.”

Beulenwerk

De slechtste periode was tussen 23 en 30 juli. We waren op vakantie in Koksijde, maar kwamen elke dag naar huis om onze dieren eten te geven. Toen hebben we verschillende katten in de achtertuin of het kot gevonden, dood. Andere waren zo ziek dat we ze moesten laten inslapen. Je zag dat ze vergiftigd waren, volgens dierenarts Koen Berten door een combinatie van ratten- en mollenvergif. Wie doet dat nu ? Ik ben er ziek van. Eén kitten, waarvan de moeder al dood was door vergiftiging, lag dood in ons tuinhuis. Het kopje was afgehakt en hing enkel nog met een pees aan het lijfje, afschuwelijk om te zien, echt beulenwerk.” …

(FB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 27 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier