Katten verdwijnen en worden dood teruggevonden in Wulvergem

Redactie KW

In de Wulvergemstraat werd de kat van schepen Geert Vandewynckel begin deze week dood aangetroffen. Als bij toeval meldde ook de buurvrouw Ria Verdonck dat haar twee poezen verdwenen waren. Ook een van haar katten werd dinsdag dood teruggevonden.

Het kattenmysterie zorgt meteen voor enige opschudding in het kleine Wulvergem. „Vooral omdat de katten van de Pelgrim wel nog in leven zijn”, zegt Katleen Van Landschoot, de echtgenote van schepen Vandewynckel. „Onze Poezemie is niet meer”, zucht ze. „Dat is natuurlijk moeilijk om te verwerken voor de kinderen Daan (3) en Wout (5). We troffen de kater deze week dood aan op onze binnenkoer. Ze werd zeker niet aangereden. We vonden de kat met de ogen open en zonder schuim op de bek. Pas toen ook de buurvrouw kwam aankloppen om haar verhaal over haar verdwenen katten te doen, begon ik me vragen te stellen over de plotse dood van onze Poezemie. Dinsdag trof Rita ook een van haar katten hier in de buurt dood aan, ook met de ogen open. Ik wil zeker niemand beschuldigen, maar wil toch wel eens duidelijkheid over de oorzaak van het overlijden.”

Vergiftiging

Katleen denkt eerder aan een vergiftiging. „We wonen hier vlak tegen de kerk van Wulvergem en hebben hier heel wat wilde duiven. Misschien heeft iemand daar de buik van vol en heeft hij of zij een vergif rondgestrooid om de duivenplaag tegen te gaan.” Woensdag trokken Katleen en Ria naar de unief in Gent om een autopsie te laten uitvoeren. „We verwachten de resultaten zo vlug mogelijk. Niemand van ons wil met kinderen in de buurt een risico lopen.”

(MDN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier