Katrien Verduyn en Eddy Maerten winnaars wedstrijd fotoclub Knipoogje

Redactie KW

Vandaag de dag heeft iedereen een fototoestel en ‘trekt’ men er op los. Maar bij fotoclub Knipoogje, de enige fotoclub in Roeselare, wordt fotografie nog als een echte kunstvorm gezien. Hun resultaten werden voorgesteld op de jaarlijkse clubwedstrijd.

Vorige week was het naar jaarlijkse gewoonte de clubwedstrijd, een mooie afsluiter van hun werkjaar. “Elk clublid mocht zeven foto’s insturen.”, legt voorzitter Ludo Kindt uit. “Vier externe juryleden werden uitgenodigd om de foto’s te beoordelen. We hadden ook Jean-Pascal Salomez, blogfotograaf bij Het Nieuwsblad uitgenodigd. Uiteindelijk viel een foto van een bulldozer, gemaakt door Eddy Maerten het meest in de smaak.” De voorzitter had daarnaast ook onze eigenste fotograaf Stefaan Beel uitgenodigd, om de ‘Stefaan Beel’-prijs uit te reiken. “Stefaan is voor ons sowieso een voorbeeld”, glimlacht Ludo Kindt. “We vonden het interessant om de mening van een beroepsfotograaf te horen. Het is een leuke waardering voor wat hij allemaal doet voor Roeselare.” Stefaan Beel koos uiteindelijk de foto van Katrien Verduyn, de enige vrouw in de club. “Maar dat is toevallig”, glimlacht Ludo Kindt. “Het is een foto waar sfeer en een verhaal inzit en dat gaf de doorslag.”

Fotostad ?

“Het is tof om met onze club naar buiten te kunnen komen”, besluit clublid Dirk. “We maken allemaal graag foto’s en vinden het leuk om die te tonen. We deden al eens een fototentoonstelling in Au Grand Café in De Spil, en nu hangen er foto’s van ons op in het VDK bankkantoor op de hoek van de H. Consciencestraat en de Torenstraat. Goede foto’s mogen overal in het straatbeeld verschijnen. Roeselare mag naast Rodenbachstad gerust ook fotostad worden !” (Elise Vanhecke)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 19 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier