Katrien Vanhaverbeke verlaat bib in Mariakerke

Redactie KW

De laatste dag van dit jaar zet Katrien Vanhaverbeke een puntachter haar rijkgevulde carrière. Sinds 1994 was ze een vertrouwd gezicht in het filiaal Mariakerke van de bibliotheek Kris Lambert.

Op 6 december 1979 begon Katrien Vanhaverbeke (60) in de bibliotheek Astrid. “Ik herinner mij die datum nog goed omdat mijn zoon Tijs toen net zes maanden was geworden. In 1994 maakte ik de overstap naar de Stedelijke Openbare Bibliotheek waar ik samen met collega Chris Wildemeersch het filiaal in Mariakerke uitbaatte. In een filiaal ken je je publiek van nabij en maak je al vlug eens een praatje. Het is een stuk persoonlijker dan werken in de hoofdbib”, aldus Katrien.

Niet aftellen

Katrien is zeker niet aan het aftellen. Ze zal vooral het contact met haar collega’s en met de lezers missen. Maar ze blijft betrokken bij de buurt en hoopt zelf wat meer tijd te vinden om te lezen. “Niet dat ik dat nu niet deed. Als je in de bib werkt, wil je zelf ook wel op de hoogte zijn van welke romans er op de markt zijn. Ik zal waarschijnlijk ook meer bezoek krijgen van mijn drie kinderen en zeven kleinkinderen. Mijn man Etienne is al vier jaar met pensioen en we hopen samen ook nog veel te reizen en musea te bezoeken”, besluit Katrien tevreden.

(CWW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier