Katrien Huysman vrijgesproken van babymoord in Barcelona

Katrien Huysman vrijgesproken van babymoord in Barcelona (Foto Reuters).
Redactie KW

Een rechtbank in Barcelona heeft woensdag Katrien Huysman, de Belgische vrouw van wie de baby vlak na de geboorte stierf in een Spaanse hotelkamer, vrijgesproken van moord. Dit hebben verscheidene media woensdagavond gemeld. Wel wordt Huysman veroordeeld wegens onachtzaamheid.

Huysman had nooit de intentie om het kind iets aan te doen, zegt de rechtbank. Die volgt daarmee niet de redenering van de openbare aanklaagster, die een veroordeling vroeg voor moord.

De rechtbank bepaalt binnen enkele dagen de strafmaat. De vrouw riskeert volgens Het Nieuwsblad een straf van zes maanden tot twee jaar. De kans is volgens de krant groot dat ze niet meer naar de gevangenis hoeft terug te keren.

Katrien Huysman en Wim Verfaille trokken eind juli 2006 met hun drie kinderen op vakantie naar Santa Susanna. Huysman was hoogzwanger, maar hield dit voor haar echtgenoot verborgen.

De vrouw kreeg op 24 juli hevige weeën en trok zich in haar hotelkamer terug om alleen te bevallen. Ze zei aan haar man dat ze zich niet goed voelde en vroeg hem met de kinderen te gaan ontbijten. Huysman baarde niet veel later in de badkamer een zoon van 3,8 kilogram. Volgens het openbaar ministerie verdronk de vrouw de baby vervolgens in de wastafel.

Toen haar man zag in welke bloederige toestand ze zich bevond, belde hij een dokter. Huysman werd uiteindelijk overgebracht naar een ziekenhuis in Calella. Het openbaar ministerie had een gevangenisstraf van 20 jaar gevorderd. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier