Katho zet deuren open tijdens Week van de wetenschap

Redactie KW

Het is de week van de wetenschap en in heel Vlaanderen is die op gang getrokken met een dag van de Wetenschappen. Wetenschappelijke instellingen hebben daarbij de deuren opengezet. Wij gingen een kijkje nemen in de KATHO hogeschool in Roeselare. Daar lokte de themadag 500 bezoekers.

Terwijl hun ouders in de aula van de KATHO campus Roeselare terechtkunnen voor een voordracht over milieuverantwoord bouwen, gaan de kinderen tijdens deze dag van de wetenschappen zelf aan de slag met praktische proefjes.

Interesse

Uit onderzoek is gebleken dat veel jongeren hun interesse verliezen naarmate ze ouder worden. Daar moet deze wetenschapsdag, samen met inspanningen vanuit het secundair onderwijs verandering in brengen. “Tot voor kort was er in het secundair onderwijs maar weinig aandacht voor wetenschappen, maar met de nieuwe eindtermen zijn techniek en wetenschappen nu meer geïntegreerd”, zegt Rik Hostyn van Katho Roeselare.

5 hogescholen

In onze provincie hebben vijf hogescholen en wetenschappelijke centra deelgenomen aan deze eerste dag van de Wetenschappen. Het is de bedoeling om uit te groeien tot een jaarlijkse traditie met nog meer deelnemers. (TN)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier