Katho stelt het kot van de toekomst voor in Kortrijk

Redactie KW

Hoe ziet een studentenkot er in de toekomst uit ? Het is een vraag waar de Katho actief mee bezig is. De hogeschool experimenteert met drie totaal verschillende kamers en sferen en gaat onderzoeken welk effect dat heeft op studenten. De resultaten zullen gebruikt worden bij de bouw van nieuwe studentenkamers in Kortrijk en Roeselare. ‘Het Kot van de toekomst ‘ werd vandaag voorgesteld.

Het kot van de toekomst vind je in het vroegere huis van de kanunnik, één van de eerste gebouwen op de Kathocampus in Kortrijk. Er zijn drie kamers ingericht en telkens kom je terecht in een compleet andere wereld. Zo is er de minimalistische kamer, waar alles in hokjes onder vloer steekt.

Studenten worden betrokken

In het “i techno” kot draait alles dan weer rond technologie. De katho nam voor het project architect Tom Verscheuren onder de arm en binnenhuisarchitecte Sabine Rosseel uit Bellegem. Het kot van de toekomst moet niet noodzakelijk hightech te zijn. In de derde kamer staat sociaal en duurzaam centraal. Voor de Katho is dit een belangrijk project. Er werken heel wat bedrijven aan mee en ook de studenten worden actief betrokken. Verscheidene studenten zullen afwisselend in de 3 kamers verblijven. Hun ervaringen worden bijgehouden en zullen handig van pas komen als er nieuwe studentenkamers worden gebouwd.

Katho stelt het kot van de toekomst voor in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier