Katho opent academiejaar

Redactie KW

In Tielt heeft de Katho, de katholieke hogeschool Zuid-West-Vlaanderen, het academiejaar geopend. Er zijn ruim 7200 studenten ingeschreven en dat zijn er iets minder dan vorig jaar. Toch hoopt de hogeschool dat er de komende maanden nog een pak studenten bijkomen. Vorig jaar waren er in totaal 8000. De Kortrijkse universiteitscampus KULAK heeft nu al evenveel inschrijvingen als vorig jaar, en gaat er dus zo goed als zeker op vooruit. Dat is tegen de dalende trend van andere universiteiten in. Vooral de faculteit letteren doet het goed.

Traditiegetrouw opent een academiejaar aan een hogeschool met een academische zitting. Dit jaar is de Katho present in Tielt maar de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen heeft ook campussen in Roeselare, Torhout en Kortrijk. Bij de start van een academiejaar passen goeie voornemens en toekomstplannen.

De Katho heeft nu zo’n 7200 inschrijvingen. Vorig jaar waren er dat bij de start nog 100 meer maar begin november liepen er uiteindelijk toch 8000 studenten school. In juni hebben de Katho en de andere Katholieke hogeschool, de KHBO, een intentieverklaring ondertekend om intens samen te werken. Dit academiejaar zoeken beide hogescholen verder naar een gemeenschappelijk beleid.

Maandag starten de lessen. Aan de Katho zijn er 18 professionele bacheloropleidingen en 34 afstudeerrichtingen en 2 masteropleidingen, in samenwerking met de K.U.Leuven.

(kv/jv))

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier