Katho en ziekenhuis slaan handen in elkaar

Redactie KW

De hogeschool Katho Roeselare stelt haar nieuw project werkplekleren voor. Dat moet vacatures in de verplegende sector sneller helpen opvullen. De studenten die in het nieuwe project stappen, kunnen tijdens hun opleiding aan de slag in het ziekenhuis. De hogeschool richt zich tot studenten die al een bachelor diploma hebben. Het Heilig Hartziekenhuis van Roeselare is partner in dit project.

Studenten leren bijvoorbeeld een spuit klaar maken en die toedienen. Ze volgen het gewone dagonderwijs. Maar wie al een bachelor diploma heeft en zich wil heroriënteren tot verpleegkundige moet niet nodeloos nog eens alle theoretische lessen doorlopen. Zij kunnen studeren en ondertussen in het ziekenhuis aan het werk

“Er zijn meer en meer mensen die al een bachelordiploma hebben bijvoorbeeld in de orthopedagogie, die al contact gehad hebben in de zorg,” zegt Opleidingscoördinator Peter Burggraeve van Katho. “Het ziekenhuis spreekt hen wel aan en ze vragen of ze een combinatie werken – studeren kunnen volgen, dat is de doelgroep.”

“Voor het ogenblik zijn er verschillende vacatures. Iets meer in het operatiekwartier en dialyse. We hebben ook plaatsen op verpleegafdelingen intensieve en andere kritieke diensten.”

Per week krijgen de studenten één dag les, de andere dagen kunnen ze werken. De student krijgt een coach van de school en een mentor in het ziekenhuis.

“Zij kunnen aan de slag om een aantal basisvaardigheden te doen. Helpen bij het bedbad, maaltijd toedienen, opmaken van bedden. Een aantal basisactiviteiten kunnen zij samen met hun mentor uitvoeren.”

Het ziekenhuis trekt een budget uit zodat de studenten ook wat verdienen. De opleiding gaat in februari van start.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier