Kate Ryan zegt sorry voor afzeggen Mennefeesten

Redactie KW

Twee weken na de afwezigheid van Kate Ryan op de Mennefeesten (7-10 augustus 2008) blijft dit toch nog altijd een gespreksonderwerp bij veel dorpsgenoten. Had de Menne een contract met Kate ? Komt er een 31ste uitgave in 2009 of stopt de Menne met het jaarlijks feest?

Enkele bestuursleden van de Mennefeesten zijn al terug uit vakantie. De stress van de voorbije feesten is voorbij. Voorzitter Gery Vanneste uit de Zwanestraat had ook deugd van enkele ontspannende dagen in een rustig hotel op de Kemmelberg. Daar werd hij echter opnieuw geconfronteerd met de afwezigheid van Kate Ryan.

„Mijn echtgenote en ik deden een eerste wandeltochtje. Plots hield er een auto naast ons halt. De chauffeur riep : Hey, ‘t is Kate Ryan die we horen zingen op de radio. Het waren mensen uit Meulebeke, die ook van heel die situatie hadden gehoord. De afwezigheid van Kate Ryan op de Mennefeesten stond ook in heel wat nationale media. We haalden voor één keer de nationale pers. Helaas was het niet op een positieve manier, alhoewel we er niets konden aan doen.”

Aangetekend schrijven

In Ingelmunster werd er zelfs al gefluisterd dat de Menne helemaal geen contract had met Kate Ryan. „Wat een flauwekul is dat”, reageert Gery boos. „We hadden al zes maanden een contract. Iedereen mag gerust de papieren inkijken bij secretaris Ronny Corneillie. Hadden we ze niet geboekt, dan zou Kate Ryan toch ook geen verontschuldigingen hebben uitgesproken. Inderdaad, op haar site schreef ze verontschuldigingen neer, richting het Mennebestuur. Of we daarmee tevreden zijn ? Helemaal niet, we wachten op een persoonlijk signaal van haar persoon. We stuurden dan ook al een aangetekend schrijven naar het boekingskantoor. Tegen 1 september rekenen we op een reactie, anders gaan we gerechterlijke stappen ondernemen.”

De vechtpartij die de zaterdagnacht tijdens de Mennefeesten lag de organisatoren van de Mennefeesten ook zwaar op de maag. De geruchten doen zelfs de ronde dat de Mennefeesten zouden stoppen. „Pure roddels”, benadrukt Gery. „We gaan verder. Drie dagen na ons feest evalueerden we al kort de 30ste uitgave met de bestuursleden. We waren tevreden over de opkomst. Op zaterdagavond hadden we zelfs nog nooit zoveel volk. Dat er werd gevochten en dat Kate Ryan niet kwam opdagen, doet ons pijn maar als bestuur kunnen we daar helemaal niets aan doen.” (Patrick D.)

Een uitgebreide versie van dit artikel verscheen in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier