Kat gestoken met riek in Wingene

© Florian Van Eenoo
Redactie KW

Gisèle De Leger en haar man Rudi wonen al 11 jaar in de Rakestraat. Momenteel hebben ze drie katers en twee kattinnen in huis. Hun zwarte kater was vier dagen vermist en kwam toen zwaar gehavend thuis, fel vermagerd en met een enorme bult op de borst.

Gisèle De Leger is al haar hele leven een kattenvriend. In de nacht van 2 op 3 augustus kwam de tweejarige kater van Gisèle niet naar huis. Ook de volgende dag daagde de kat niet op. “Pas na vier dagen stond hij weer thuis, vermagerd en met een bult op zijn borst,” vertelt Gisèle. Zij en Rudi brachten het dier onmiddellijk naar de dierenarts. Uiteindelijk bleek dat de poes vol bloeduitstortingen zat, veroorzaakt door slagen of schoppen. Hij was ook gestoken met een riek, vandaar het abces op zijn borst. De dierenarts vond in de wonde roetschilfers terug. Volgens zijn diagnose wijst dit alles op opzettelijke mishandeling door een mens.

Goede verstandhouding met buren

Gisèle en Rudi weten niet wie hun kat mishandeld heeft. Het koppel heeft alvast een goede verstandhouding met de buren. „Zij weten dat ze ons mogen aanspreken als er een probleem is met een van onze katten. Ook zij waren trouwens heel bezorgd toen onze kater verdwenen was.”

(LDP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier