Kasteelmysterie Wingene: 5 verdachten vrij door gebrek aan bewijs

© BELGA
Redactie KW

De 5 verdachten die vrijdag in Wallonië gearresteerd werden in de zaak rond de kasteelmoord in Wingene, zijn vrijgelaten wegens een gebrek aan bewijzen. Dat zegt het Brugse parket zaterdag na een onderhoud met de onderzoeksrechter.

De 5 mannen, 4 Tsjetsjenen en een man uit Aalter, werden tot zaterdagochtend aan een verhoor onderworpen nadat ze vrijdag in Wallonië werden gearresteerd. Bij gebrek aan bewijzen moet justitie de vijf laten gaan.

Vermoedens

“Net zoals bij de vrijlating van de schoonvader en de schoonbroer van de vermiste Stijn Saelens, die eerder deze week al vrijkwamen nadat ze twee dagen van hun vrijheid werden beroofd, wil dat niet zeggen dat deze piste volledig gesloten wordt. Het onderzoek is nog volop aan de gang, maar op dit moment zijn er geen nieuwe huiszoekingen of arrestaties gepland”, voegde het parket er nog aan toe.

Er waren vermoedens dat de voormalige Oostblokkers ingehuurd werden als moordenaars van de vermiste Saelens. P. S., geen onbekende voor het gerecht, fungeerde in dat scenario als tussenpersoon.

Plannetje

Justitie kwam de mannen op het spoor omdat twee van de Tsjetsjenen bij een controle van de lokale politie enkele weken geleden betrapt werden met een plattegrond van het kasteel in Wingene en met een papiertje met de naam van Pierre S. op.

Maandag trof de vrouw van Saelens een bloedplas en een kogelhuls aan in het kasteel op het Sint-Pietersveld in Wingene. Later bleek het bloed ook effectief dat van de 34-jarige vermiste bewoner.

In de familie van het doktersgezin dat in het kasteel woont, zijn al een tijd spanningen, omdat de vermiste plannen had om naar Australië te emigreren.

(Belga, foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier