Kasteelmoord Wingene was wel degelijk gepland

Redactie KW

Het was niet enkel de bedoeling om Stijn Saelens een lesje te leren. Het was wel degelijk de bedoeling om de kasteelheer uit Wingene te vermoorden. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Volgens de krant hadden de twee uitvoerders van de moord op 31 januari 2012 een blauw dekzeil mee om het lichaam in te wikkelen, wat wijst op voorbedachtheid. De Nederlandse huurdoders hadden dat allicht speciaal gekocht net voor de feiten.

Opdrachtgever

Eén van de twee daders is intussen overleden aan kanker. De andere is onbekend. André Gyselbrecht, de schoonvader van de kasteelheer, zou de opdracht gegeven hebben voor de moord, omdat Stijn Saelens zijn dochtertje van vier mogelijk seksueel zou misbruikt hebben. De dokter zit nog steeds in zijn cel, net als zijn dubieuze vriend Pierre Serry, die de put heeft gegraven waarin het lijk werd gedumpt.

Reactie advocaat van André Gyselbrecht

“Dat dekzeil is op zich geen nieuw element”, zegt meester Johan Platteau, de raadsman van André Gyselbrecht. “Daarbij weet ik niet hoe ze kunnen weten dat het effectief meegenomen is, of wat hun bedoeling daarmee was. Wat is dat nu voor een bewijs? Dat is toch geen ultiem bewijs dat de versie van mijn cliënt niet klopt? Dit is natuurlijk niet positief voor mijn cliënt, ook omdat het de publieke opinie beïnvloedt. Het is jammer dat zoiets gelekt wordt.”

De advocaat blijft rotsvast overtuigd van een goede afloop op een eventueel assisenproces. “Dat zeil is misschien een argument dat de procureur later op het proces kan gebruiken. Maar ik heb zelf wel tien argumenten die in het voordeel van mijn cliënt pleiten.” Volgende week verschijnt dokter Gyselbrecht opnieuw voor de raadkamer in Brugge.

(BS/Belga)