Kasteelmoord Wingene : pas woensdag beslissing over verdere aanhouding Pierre Serry

Redactie KW

De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent buigt zich woensdag over het beroep van Pierre Serry tegen zijn verdere aanhouding. Het beroep van André en Peter Gyselbrecht wordt pas op dinsdag 13 maart behandeld. Dat bevestigt het parket-generaal.

Rieder diende dinsdagmorgen een wrakingsverzoek in, waarna Paul Boudolf, de voorzitter van de KI besloot zich terug te trekken. De ontmoeting vorige week vrijdag tussen de voorzitter van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling en de substituut die het dossier van de zogenaamde kasteelmoord behandelt, berustte nochtans op een toevalligheid. Dat zegt het parket-generaal in Gent dinsdagmiddag.

“De voorzitter van de KI was in Brugge voor een andere zaak, het bewuste dossier was op dat moment al naar Gent overgebracht”, aldus woordvoerder Dominique Debrauwere van het parket-generaal in Gent.

Overleg over ander dossier

“Toen hij vrijdag het bureau van een onderzoeksrechter binnenstapte, die overigens niet met het bewuste dossier belast is, was de substituut aanwezig die het dossier van de kasteelmoord behandelt. De onderzoeksrechter en de substituut waren over een ander dossier aan het overleggen.”

“De voorzitter van de KI heeft hen enkel een hand geschud en is daarop onmiddellijk vertrokken. Om alle onpartijdigheid ter wille te zijn, voor zoverre die in vraag gesteld zou worden, heeft een bijzitter het voorzitterschap overgenomen”, aldus Debrauwere. Die benadrukte dat het ingaan op een wrakingsverzoek door de voorzitter, allerminst een schuldbekentenis inhield.

Uitstel op vraag van verdediging

“De zaak met betrekking tot Pierre Serry wordt woensdag behandeld omwille van de conclusies die zijn neergelegd door meester Hans Rieder”, zegt woordvoerder Dominique Debrauwere. Volgens een advocate van het kantoor Rieder wordt de zaak om 15.30 uur behandeld.

Het beroep van Peter Gyselbrecht wordt, net als dat van zijn vader André, pas volgende week dinsdag behandeld. “Het uitstel komt er in beide gevallen op vraag van de verdediging”, aldus nog Debrauwere.

‘Berust op toevalligheden’

Piet Rotsaert, de raadsman van Peter Gyselbrecht, blijft erbij dat zijn cliënt onschuldig opgesloten zit. “Het is heel spijtig dat hij zo lang in de cel zit en dat er verwacht wordt dat hij zijn onschuld bewijst”, zegt meester Piet Rotsaert. Hij spreekt van een ‘heel licht dossier’ en zegt dat ‘alles berust op toevalligheden’.

De drie aangehouden verdachten, André Gyselbrecht (61), zijn zoon Peter (31) en Pierre Serry (61), worden respectievelijk bijgestaan door Johan Platteau, Piet Rotsaert en Hans Rieder.

(LVA/BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier