Kasteelmoord Wingene: overzicht van de feiten

Redactie KW

VIDEO UPDATE – De zaak van de vermiste kasteelheer Stijn Saelens begon op 31 januari. Een overzicht van wat er de voorbije twee weken allemaal is gebeurd.

31 januari. Rond één uur ‘s middags alarmeert de vrouw van Stijn Saelens de politie. In de hal van hun kasteel vindt ze een grote plas bloed en een kogelhuls. Haar man is spoorloos. Er wordt meteen een zoekactie opgezet. De schoonvader en de schoonbroer van Stijn Saelens worden ondervraagd.

Op 1 februari wordt de omgeving van het kasteel verder uitgekamd. De twee verdachten worden verder ondervraagd maar kunnen een dag later weer naar huis. Er zijn geen bewijzen tegen hen.

Vrijdag 3 februari wordt in Beauraing een man uit Aalter opgepakt. Op hetzelfde moment worden in Wallonië vier Tsjetsjenen gearresteerd. Het Brugse parket vermoedt dat de vier ingehuurd werden voor de moord en dat de man uit Aalter de tussenpersoon is. De volgende dag worden de verdachten bij gebrek aan bewijs vrijgelaten.

7 februari : Eén week na de verdwijning van Stijn Saelens verspreidt het parket van Brugge een opsporingsbericht.

Op 9 februari lekt uit dat een gemeentearbeider op de ochtend van de verdwijning een verdachte auto zag in de buurt van het kasteel. Hij vermoedt dat er een lijk in de koffer lag.

De schoonvader, de schoonbroer en ook de tussenpersoon en drie Tsjetsjenen worden op woensdag 15 februari opnieuw opgepakt.

Gisteren is men opnieuw gestart met zoekacties in het bos in Maria-Aalter waar de vermoedelijke tussenpersoon een buitenverblijf heeft. De schoonvader, de schoonbroer en de man uit Aalter zijn gisteren aangehouden op verdenking van moord. De Tsjetsjenen zijn vrijgelaten.

Vandaag is in het bos in Maria-Aalter een lichaam gevonden. Alles wijst erop dat het om Stijn Saelens gaat.

Kasteelmoord Wingene: overzicht van de feiten

Bekijk hier de reportage

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier