Kasteelmoord Wingene: nieuw spoor leidt naar handlangers in Nederland

Redactie KW

Het gerecht in Brugge zou de uitvoerders van de kasteelmoord in Wingene op het spoor zijn. Volgens VTM zitten de handlangers voor de moord in Nederland. En volgens de Coreliokranten is het slachtoffer van de moord in de rug geschoten. De drie hoofdverdachten verschenen deze voormiddag weer voor de raadkamer in Brugge.

Op dit moment zitten al drie verdachten voor de moord op Stijn Saelens in de cel: zijn schoonvader André Gyselbrecht, schoonbroer Peter Gyselbrecht en een derde man, Pierre Serry.

Handlangers gewaarschuwd

Het gerecht is volgens VTM de uitvoerders van de moord op het spoor na telefonieonderzoek van Pierre Serry. Die werd kort na de verdwijning van Stijn Saelens opgepakt en meteen weer vrijgelaten. Hij zou daarop naar handlangers in Nederland gebeld hebben om hen te waarschuwen.

Volgens de Coreliokranten is Stijn Saelens in de rug geschoten. Dat zou erop kunnen wijzen, zo melden de kranten, het slachtoffer op de vlucht wou slaan. Zoals bekend werd de kasteelheer in de hal van zijn kasteel neergeschoten. Zijn lichaam werd later teruggevonden in een bos in Maria-Aalter, in de buurt van het chalet van verdachte Pierre Serry.

Weer voor de raadkamer

Dinsdagvoormiddag verschenen de drie hoofdverdachten weer voor de raadkamer van Brugge, die moet beslissen over hun eventuele verdere aanhouding. De pleidooien van hun raadsmannen duurden meer dan twee uur. Na de zitting wilde niemand commentaar kwijt. Het is nu wachten op de beslissing van de raadkamer van Brugge. Deze wordt in de loop van de namiddag verwacht.

(AF-LVA-Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier